Rotra breidt wagenpark uit met vier nieuwe trekkers op LNG

1052

DOESBURG – Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra breidt haar wagenpark uit met de aanschaf van vier nieuwe trekkers op LNG (Liquefied Natural Gas). Momenteel heeft Rotra al vijf LNG-trucks in gebruik waarmee het aantal op negen komt. De trekkers worden ingezet op Rotra’s distributieactiviteiten.

Rotra breidt wagenpark uit met vier nieuwe trekkers op LNGDeze uitbreiding betekent een nieuwe stap in de verduurzaming van Rotra’s activiteiten en in het streven continu in te zetten op innovatieve, duurzame transportoplossingen. De vier nieuwe eenheden worden eind van het jaar geleverd.

De nieuwe trucks zijn voorzien van Euro 6 motor en van zogenaamde lane departure warning ten behoeve van de veiligheid. Daarbij beschikken ze over 2 RVS brandstoftanks, met een opslagtotaliteit van 350 liter, welke gemonteerd zijn aan het Scania P340 trekkerchassis. Aangezien LNG uitsluitend vloeibaar blijft bij lage temperaturen zijn de tanks dubbel geïsoleerd en bovenal is vervliegen van brandstof tot een minimum beperkt. De trekker heeft een wielbasis van 3700 mm.

LNG-vulstation

Rotra werkt momenteel aan de aanleg van een eigen containerterminal bij haar vestiging in Doesburg welke voorzien wordt van een multimodaal LNG-vulstation. Dit station zal zowel trucks als schepen voorzien van LNG. Daarmee krijgt Rotra de beschikking over een eigen LNG afvulpunt.