Rolande LNG bestelt vijftig nieuwe LNG-trucks

702

Rolande LNG heeft, als onderdeel van IVECO Schouten, vijftig nieuwe IVECO LNG-trucks besteld, waarvan twintig in Euro 5 EEV configuratie. Deze voertuigen komen nog dit jaar beschikbaar voor verhuur door Rolande LNG of aanschaf door vervoerders om te gebruiken voor het project Truck van de Toekomst. De overige dertig LNG-trucks komen halverwege 2014 uitgevoerd als Euro 6 beschikbaar.

Rolande LNG bestelt vijftig nieuwe LNG-trucksAlle nieuwe voertuigen met LNG als brandstof worden in de IVECO-fabriek worden voorzien van de LNG-techniek die in eerste instantie is ontwikkeld door IVECO dealer Schouten. Deze techniek wordt nu gecombineerd met de nieuwe truckrange van het Italiaanse vrachtwagenmerk. IVECO is hiermee de eerste fabrikant die vrachtwagens af-fabriek uitrust met een systeem voor vloeibaar aardgas.

Geen accijnsverhoging
Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat de eerder aangekondigde accijnsverhoging op LNG van de baan is. ‘Dit besluit van de regering zet de deur open voor toekomst van vloeibaar aardgas als duurzame brandstof voor transport. De volgende stappen om het Nederlandse transport door middel van LNG te verduurzamen kunnen worden genomen. Nog dit jaar komen er nieuwe LNG-vrachtwagens beschikbaar, welke door transporteurs gebruikt kunnen worden voor het programma Truck van de Toekomst.’

LNG Platform
De leden van het Nationaal LNG Platform, waarin bedrijven en overheden werken aan de introductie van vloeibaar aardgas als schone brandstof voor de Nederlandse transportsector, zijn blij met het besluit van de regering. Met het wegnemen van de onzekerheid van een mogelijke accijnsverhoging is een grote barrière verdwenen om de doelstelling van het Nationaal LNG Platform te behalen. Het doel is om in 2015 vijftig binnenvaart- en vijftig zeeschepen op LNG te laten varen, en 500 trucks op LNG te laten rijden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter