Rolande krijgt 149.500 euro voor onderzoek biogas in transport

599

De provincie Drenthe heeft Green Deal gesloten met Rolande LNG. Het bedrijf krijgt 149.500 euro voor onderzoek naar het op kleinere schaal produceren van vloeibaar biogas (Liquid BioGas) voor de transportsector. Dat onderzoek doet Rolande met een proefopstelling bij Attero in Wijster.

‘Op dit moment is de productie van LBG alleen rendabel als op zeer grote schaal wordt geproduceerd’, meldt directeur F. Schouten. ‘Dit gaat gepaard Rolande LNG krijgt 149.500 euro voor onderzoek LNG in transportmet grote investeringen. Met dit onderzoek willen wij laten zien dat het technisch mogelijk is ook op kleinere schaal rendabel LBG te produceren’.

Opent deuren
Volgens gedeputeerde Henk van de Boer opent de nieuwe techniek deuren voor bijvoorbeeld agrariërs in Drenthe, maar ook aan gebruikerszijde in de transportsector voor vrachtwagens of bussen. ‘Deze innovatieve green deal kan een groene economische factor van groot belang worden. Het is een waardevolle stap in de optimalisatie van de biogas en groen gas, omdat vloeibaar groen gas op meer plaatsen beschikbaar kan komen.’

Rolande LNG
Rolande LNG is opgericht om vloeibaar methaan als brandstof beschikbaar te stellen voor het wegtransport. Met de nieuwe toepassing kan op kleinere schaal Liquid BioGas (LBG) in plaats van diesel worden geproduceerd voor de transportsector. De toepassing van LBG zorgt voor een lagere uitstoot van CO2, fijnstof en geluidsemissies. Samen met Attero zal Rolande LNG jaarlijks circa 1.500 ton LBG brandstof produceren uit groen gas en stortgas, afkomstig van de afvalberging in Wijster. (Bron: Provincie Drenthe)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief