Roamingkosten verdwijnen anderhalf jaar later dan gepland

673

BRUSSEL – De roamingkosten voor het buitenlandse gebruik van een mobiele telefoon binnen de Europese Unie verdwijnen in juni 2017. Dat is anderhalf jaar later dan gepland. Het is een compromis van de Europese Raad en het Europese Parlement (EP). De consumentenbond is teleurgesteld.

Roamingkosten verdwijnen anderhalf jaar later dan geplandHet EP en de Europese Commissie stelden in 2014 voor om roamingkosten voor mobiel bellen, sms’en en internetten eind 2015 geheel af te schaffen. Per 30 april 2016 worden de roamingtarieven wel fors verlaagd. Tot die tijd blijven de kosten hetzelfde als in 2014: € 0,23 per minuut voor bellen, € 0,07 voor het versturen van een sms en € 0,24 per MB.

Netneutraliteit

Het in stand houden van dataroaming is volgesn de Consumentenbond niet de enige tegenslag voor Nederlandse consumenten. ‘Netneutraliteit is in Nederland in 2012 wettelijk vastgelegd, maar in het compromis wordt dit afgezwakt. Telecomproviders krijgen hiermee bijvoorbeeld de mogelijkheid om bepaalde internetdiensten gratis aan te bieden, waardoor andere diensten benadeeld worden. (Bron: Consumentenbond)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief