Ro-Ro kade Zaandam behouden voor binnenvaart

502

De Ro-Ro loswal aan de Houtkade in Zaandam blijft voor binnenvaart behouden. Dit tot grote tevredenheid van Koninklijke Schuttevaer.

De gemeente Zaandam had in het ‘Aanwijzingsbesluit ligplaatsen Zaandam’ de kade toebedeeld aan woonschepen. Koninklijke Schuttevaer heeft hiertegen bezwaar gemaakt.

Leen ten Haaf uit hoofdbestuur Koninklijke SchuttevaerDe kade is de enige loswal in Zaandam West waar groot transport op en af kan rijden en waar een zware kraan langs het water kan staan. De kade wordt daarom zeer regelmatig gebruikt door diverse firma’s, onder meer omdat de kade is uitgerust met speciale buispalen voor het veilig afmeren van pontons of vastzetten van een laadklep. Koninklijke Schuttevaer is blij dat de gemeente het belang van de kade heeft ingezien en deze beschikbaar houdt voor het Ro-Ro transport.

Koninklijke Schuttevaer heeft ook een zienswijze ingediend op het ‘Aanwijzingsbesluit ligplaatsen woonschepen Zijkanaal D’. Woonschepen in een doorgaande vaarweg vindt Schuttevaer niet wenselijk. Op grond van de intensiteit van de het scheepvaartverkeer en de ligging van de woonschepen t.o.v. de vaarweg, is de gemeente Zaandam van mening dat de scheepvaart geen hinder zal ondervinden van de woonschepen en ziet geen reden het besluit aan te passen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter