Rivierenland wil inhaalverbod voor vrachtwagens op A15

454

De Regio Rivierenland heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu in een brief gevraagd op de A15 tussen de knooppunten Deil en Valburg en rondom Tiel een inhaalverbod voor vrachtwagens in te stellen en een filedetectiesysteem te plaatsen. Hiermee wil de Regio wat aan doen aan de vele ongelukken op de snelweg.

De ANWB pleitte eerder al voor een verbreding van het Gelderse deel van de A15 (Gorinchem – Nijmegen). Omdat niet op verbreding gewacht kan worden stelde de ANWB voor om op korte termijn Rivierenland wil inhaalverbod voor vrachtwagens op A15matrixborden in te zetten, de op- en afritten te verbeteren, het inhaalverbod uit te breiden en de maximumsnelheid te verlagen voor personenauto’s. Dat wordt bereikt  als de maximumsnelheid van de personenauto’s wordt verlaagd in combinatie met een uitbreiding van het inhaalverbod voor vrachtwagens.

Geen borden
Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu antwoordde op Kamervragen dat ze geen matrixborden wil plaatsen om de snelweg veiliger te maken. De minister vindt het aanbrengen van matrixsignalering op grote delen van de A15 te duur, of zoals zij schrijft ‘niet kosteneffectief’.

Schultz meldt dat Rijkswaterstaat de mogelijkheid onderzoekt om zogenaamde chevronstrepen op het wegdek aan te brengen waardoor de onderlinge afstand van de voertuigen inzichtelijk wordt. ‘Deze markering doet een appèl aan de weggebruikers om voldoende afstand te houden. Tevens wordt onderzocht om ter plaatse van de toeritten een doorgetrokken streep tussen de rijstroken aan te brengen. Dit vergemakkelijkt het invoegen en leidt tot een rustiger verkeersbeeld. Bovengenoemde maatregelen kunnen binnen het bestaande budget voor beheer en onderhoud gerealiseerd worden.’ (Bron: StadTiel)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter