Rijnzwemmer na 1.200 kilometer aan Rotterdamse Wilhelminapier

463

De Zwitserse havenzwemmer Ernst Bromeis is namens Das @BlaueWunder dinsdagmorgen aan de Wilhelminapier in de Rotterdamse haven gearriveerd.

Rijnzwemmer na 1.200 kilometer aan Rotterdamse Wilhelminapier Het Havenbedrijf was volledig verrast door zijn komst. Er waren wel afspraken over gemaakt maar de zwemmer zou zich twee dagen van te voren melden en dat was het begeleidende team vergeten. Na overleg met het Havenbedrijf besloot de zwemmer vandaag naar Hoek van Holland te lopen. Woensdagmorgen om half negen is hij daar  in de Berghaven. Een uur later vertrekt hij daar voor zijn laatste etappe. Ernst zwemt dan de haven uit, langs de Noorderpier naar de Noordzee.  De RPA 16 begeleidt de zwemmer.

1.200 kilometer

Zaterdag in de namiddag arriveert de Duitse Rijnzwemmer Andreas Fath namens  de stichting @RheinesWasser aan de Wilhelminapier in Rotterdam. Deze Duitse professor zwom 1.200 kilometer. De lange afstandszwemmer vervolgt zondag om 10.00 uur zijn reis in Hoek van Holland. Dan legt hij zijn laatste etappe af; van de Berghaven naar het einde van de Noorderpier. De RPA 16 begeleidt Andreas op deze laatste reis.

Niet verboden

Het Havenbedrijf benadrukt dat het beide zwemmers niet verboden heeft om door de haven te zwemmen. ‘Ze zwemmen immers voor een schone Rijn en het Havenbedrijf heeft ontzag voor de uitzonderlijke prestatie van de twee zwemmers. Maar er zijn wel restricties verbonden aan de tocht door de haven. Naast een degelijke begeleiding, waar beide zwemmers aan hebben voldoen,  is het namelijk verboden om havenbekkens zwemmend over te steken en ook mag er niet worden gezwommen als een zeeschip passeert; safety first. De zwemmers hebben toen besloten om niet door de haven te zwemmen. Ook in Duitsland hebben ze niet door havens gezwommen.’ (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief