Rijn bij Bazel gestremd na kapseizen baggerschip (+ video)

1136

Het baggerschip Merlin is maandagmorgen op de Rijn bij Bazel gekapseisd. De Rijn is daarom tussen de haveningang en sluis Birsfelden gestremd voor de scheepvaart.

De Merlin kapseisde in de Rheinhafen Basel en kwam ondersteboven te liggen. De kapitein en twee matrozen wisten veilig van boord te komen. Volgens een getuige bleef de kapitein zo lang aan boord dat hij op onderkant van het schip ging staan toen het was gekapseisd. De waterpolitie haalde hem uiteindelijk van het schip.

Rijn bij Bazel gestremd na kapseizen baggerschip (+ video)Kettingreactie

Na het kapseizen van de Merlin, kon het passagiersschip Olympia het baggerschip niet meer ontwijken. De Olympia schoof het baggerschip in het passagiersschip Lafayette dat aan de kant lag. Daarbij liep de Lafayette een grote scheur op.

De Olympia en de Merlin dreven vervolgens de Rijn af. Inmiddels waren politie en brandweer met groot materieel uitgerukt. Enkele honderden meters stroomafwaarts konden de schepen worden gestopt. Een sleper stabiliseerde het baggerscheepje. De Olympia wist aan te leggen, waarna de vijftig passagiers van boord konden.

Geen vermisten en gewonden

Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen worden geen mensen vermist. Bij het kapseizen en de aanvaring van de Merlin is het olie uit het baggerscheepje gelekt.
De scheepvaart op de Rijn bij Bazel is voorlopig gestremd. Schepen liggen in rijen te wachten tot de vaarweg weer wordt vrijgegeven. (Bron: Blick.ch)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief