Rijkswaterstaat zet wegen van Den Haag naar Schiphol af

364

Rijkswaterstaat is begonnen met het afzetten van de route voor het vervoer van de wereldleiders van Den Haag terug naar Schiphol. Er worden op de A5, A4, A44 en N44 opnieuw barriers geplaatst en rijstroken, op- en afritten en kruisingen afgesloten. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de afzetting weer weggehaald en de wegen worden naar verwachting om 5.00 uur ’s ochtends weer vrijgegeven.

Rijkswaterstaat begint met afzetten van wegen naar SchipholRijkswaterstaat begon een uur eerder dan aangekondigd met het afzetten van de route, zodat deze tijdig beschikbaar is voor het vervoer van de wereldleiders. Dat leidt waarschijnlijk niet tot extra overlast. De afgezette route is exact dezelfde als maandag. De delegaties rijden dinsdag tegen de rijrichting in terug naar de luchthaven.

Voorbereid op weg
De verwachting is dat de wereldleiders na afloop van de NSS in een kort tijdsbestek over de afgezette route naar Schiphol worden vervoerd. Dit betekent dat veel maatregelen, zoals het afsluiten van een derde rijstrook op de A4 en afsluitingen voor kruisend verkeer, tegelijkertijd van kracht zijn. Ook voor de rest van de dag blijft het dringende advies goed voorbereid op weg te gaan en actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Er zijn vanaf twaalf uur (gedeeltelijke) wegafsluitingen op:
– de A5 tussen de knooppunten Raasdorp en De Hoek in beide richtingen
– de A4 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Burgerveen in de richting van Den Haag (minder rijstroken)
– A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar in de richting van Den Haag
– N44 tussen Wassenaar en de N14 in de richting van Den Haag. (Bron: RWS)

Volg TotaalTrans op Twitter