Rijkswaterstaat vervangt hefdeur van Prinses Irenesluis

454

Rijkswaterstaat heeft vorige week de hefdeur van de Prinses Irenesluis in Wijk bij Duurstede vervangen. De scheepvaartstremming van een van beide sluiskolken werd bijna drie etmalen eerder dan was aangekondigd opgeheven.

Zaterdagochtend begon het werk met het loshalen van de op te knappen deur. Zondag werd deze uitgehesen en maandagochtend in alle vroegte werd de gerenoveerde deur Rijkswaterstaat vervangt hefdeur van Prinses Irenesluisingehesen. Aansluitend werd de deur weer aangekoppeld en getest.

Vrijdagochtend tegen twee uur werd de deur weer vrij gegeven aan de scheepvaart. De stremming was gepland tot zondagavond middernacht. De overlast voor schippers viel overigens mee, de wachttijd was meestal één schutting. Rijkswaterstaat ontving geen klachten.

Het vervolg
Rijkswaterstaat is bezig met de renovatie van alle drie de hefdeuren van de westelijke (oude) sluiskolk. Dit verloopt volgens een doorschuifsysteem van de hefdeuren. Als eerste is in oktober 2013 de middelste deur van deze sluiskolk verwijderd. Deze is opgeknapt en nu teruggekeerd als buitendeur (aan de Lekzijde). De buitendeur is nu naar de scheepswerf en keert in oktober van dit jaar terug als binnendeur (kanaalzijde). Als laatste wordt medio 2015 weer een opgeknapte middendeur geplaatst. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief