Rijkswaterstaat plaatst hectometerbordjes met snelheidsaanduiding

395

Rijkswaterstaat is langs de A15 begonnen met het plaatsen van de hectometerbordjes die elke kilometer de snelheid aangeven. Hiermee komt RWS volgens eigen zeggen tegemoet aan de wens van de weggebruiker om langs de weg meer ondersteuning te krijgen over de geldende maximumsnelheid.

Hectometerbordjes krijgen aanduiding van maximale snelheidDeze week worden 300 hectometerbordjes geplaatst. Rijkswaterstaat probeert de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken door veel ‘s nachts te werken. De komende weken worden op de A1, A2, A4, A12 en A15 de hectometerbordjes op elke hele kilometer vervangen door hectometerbordjes voorzien van een snelheidsaanduiding. In totaal gaat het om ongeveer 1.500 hectometerbordjes. Later dit jaar volgen de andere snelwegen. Uiteindelijk zijn er dan ruim 5.000 nieuwe hectometerbordjes geplaatst.

Ook links
Bij wegen met drie of meer rijstroken worden de hectometerbordjes ook links van de weg voorzien van een snelheidsaanduiding. Op de spitsstrooktrajecten worden de hectometerbordjes niet aangepast, omdat hier de snelheid frequent met kantelwalsborden wordt aangegeven. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief