Rijkswaterstaat lanceert app voor vaarwegmarkeringen binnenvaart

1064

Rijkswaterstaat lanceert app voor vaarwegmarkeringen binnenvaartRijkswaterstaat start met een proef om gegevens over vaarwegmarkeringen betrouwbaarder en actueler te maken. Met de Markeercheck-app kan de vaarweggebruiker direct aan Rijkswaterstaat doorgeven als een markering niet of onvoldoende functioneert.

Dit is volgens Rijkswaterstaat hard nodig omdat het regelmatig voor komt dat een vaarwegmarkering niet goed meer functioneert. Bijvoorbeeld doordat het licht kapot is of doordat de markering is aangevaren. Dit is niet zonder risico omdat vaarwegmarkeringen belangrijk zijn voor de veiligheid op de vaarweg. Schepen navigeren hierop.

Deze toepassing wordt vooralsnog gedurende het watersportseizoen 2013 ingezet. Na evaluatie in het najaar van 2013 wordt besloten of Rijkswaterstaat deze app blijft ondersteunen. Suggesties tot verbetering kunt u doorgeven aan de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op het gratis nummer 0800-8002. Wij zijn zeven dagen per week van ’s ochtends 06:00 uur tot ’s avonds 22:30 uur te bereiken.

De informatie in deze app wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar kan desondanks onvolkomenheden bevatten. De initiatiefnemers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van gebruik van de informatie.

Deelnemen
Schippers die deel willen nemen aan de proef kunnen de Markeercheck-app gratis downloaden via de Apple App Store en de Play Store.

Meer nieuws over de binnenvaart:
Vervoer binnenvaart stabiliseert, volgend jaar 1% groei
Robert Kasteel nieuwe directeur CBRB
CBRB wil snel Barge Service Center in haven Rotterdam
Drenthe vergroot diepgang Coevorden-Vechtkanaal
ESO komt met maatregelen tegen crisis in de binnenvaart

twitter