Rijksrederij neemt Ievoli Amaranth in gebruik

806

De Rijksrederij heeft vandaag het nieuwe Emergency Towing Vessel (ETV) Ievoli Amaranth van de aannemer Svitzer in gebruik genomen. Dit schip wordt vervolgens beschikbaar gesteld aan de Kustwacht. Zij gaan met het schip noodsleephulp verlenen op de Noordzee.

rijksrederijDe Rijksrederij heeft tot januari 2014 een contract met de aannemer Svitzer voor een noodsleepvaartuig. Binnen dit contract is tot nu toe gebruik gemaakt van de Ievoli Black. Op initiatief van Svitzer wordt dit schip voor de resterende contractperiode vervangen door de Ievoli Amaranth.
De onder Nederlandse vlag varende Ievoli Amaranth heeft een lengte van 65.72 meter en een breedte van 15.50 meter. De Gross Tonnage is ongeveer 2721 GT. Het schip is uitgerust met twee sleepdraden van 1500 meter lengte en heeft een trekkracht van ongeveer 130 ton.

Strategische positie
De Ievoli Amaranth wordt, net als zijn voorganger, gestationeerd in Den Helder. Dit is een strategische positie ten opzichte van de Waddenzee en de Noordzee. Het schip is inzetbaar in het gehele Nederlandse deel van de Noordzee en is vanaf windkracht 5Bf op zee om, waar nodig, noodsleephulp te verlenen. De inzet wordt gecoördineerd vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder.