Rijden met I-Shift Dual Clutch op Transport Compleet Venray

504

VENRAY – Van 11 tot en met 13 november is Volvo Trucks-dealer Nebim Groep vertegenwoordigd op Transport Compleet in Venray. Voor het eerst krijgen bezoekers de mogelijkheid om op het buitenterrein met trucks te rijden. Nebim zet hiervoor een  I-Shift Dual Clutch in: de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks.

Rijden met I-Shift Dual Clutch op Transport Compleet VenrayI-Shift Dual Clutch is een nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies waarbij het koppel niet wordt onderbroken, de truck dus geen snelheid verliest tijdens het schakelen en het comfort wordt vergroot. De versnellingsbak bestaat uit twee prise-assen en een dubbele koppeling. Dit betekent dat de twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden gekozen. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is.

I-Shift Dual Clutch is vooral effectief  in omstandigheden waarbij de treingewichten hoog zijn en er veel moet worden geschakeld, zoals op hellingen en wegen met veel bochten. Ook op het buitenterrein van de Evenementenhal in Venray moet veel worden geschakeld waardoor bezoekers de versnellingsbak goed kunnen ervaren.

Grote verandering

‘I-Shift Dual Clutch zal ook een grote verandering betekenen bij transporten met levende lading of vloeistoffen’, verklaart Wijnand van den Brink, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.. Dit geldt overigens voor alle transporten met lading, die gevoelig is voor schokken ten gevolge van de koppelonderbreking in de aandrijflijn, bijvoorbeeld snijbloemen. Door het nauwelijks merkbare schakelen worden minder bewegingen in de lading zelf veroorzaakt. Dankzij de efficiënte krachtoverbrenging van het I-Shift Dual Clutch-systeem komen trucks minder snel vast te zitten op onverharde of oneffen wegen, zoals bij het vervoeren van hout in de bossen. Maar het allergrootste voordeel van de nieuwe versnellingsbak is het ultieme chauffeurscomfort.’

I-Shift Dual Clutch is vanaf dit najaar leverbaar voor de Volvo FH met Euro 6 D13-motoren en 460, 500 en 540 pk. (Bron: Volvo Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief