RheinCargo vervoert meer over spoor en minder over water

912

KEULEN – Logistiek dienstverlener RheinCargo heeft in vorig jaar meer lading over het spoor vervoerd. Ook de containeroverslag in de aan de Rijn gelegen havens groeide.

havenkeulenIn het spoorvervoer groeide RheinCargo in 2014 voor het derde jaar op rij. Terwijl de totale hoeveelheid per spoor in Duitsland vervoerde goederen daalde met 2,4%, behaalde RheinCargo met ruim 24 miljoen ton een plus van 0,5%. Sterk ontwikkelde zich de sector minerale olie/chemie met een plus van ruim dertien procent. In totaal reed RheinCargo 4,4 procent meer treinkilometers, het hoogste niveau ooit.

Meer containers

In het bedrijfsonderdeel ‘Haven’ was het combiverkeer de groeimotor. De containeroverslag  in de havens Neuss, Düsseldorf en Keulen nam in 2014 ten opzichte van het voorgaande jaar toe met 2,3% tot 1,23 miljoen TEU.  Daarentegen daalde de overslag van massagoed ten opzichte van het recordjaar 2013. Vooral de vraag van energiecentrales naar kolen nam af door het milde weer, het effect van de ‘Energiewende’ alsmede de sterkere concurrentie van Duisburg. Onder de streep liep de waterzijdige overslag in 2014 terug met 3,8% tot 18,35 miljoen ton. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Foto: RheinCargo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief