Resultaat PostNL halveert, maar is boven verwachting

649

Het bedrijfsresultaat van PostNL is in het tweede kwartaal bijna gehalveerd van 70 naar 36 miljoen euro. De winst daalde, vanwege reorganisatiekosten, met ruim 86%.  Desondanks spreekt CEO Herna Verhagen van resultaat boven verwachting.

Resultaat PostNL halveert maar is boven verwachting PostNL bezorgde in het tweede kwartaal 11,3% minder post. De omzet van PostNL daalde met 1,4% van 1.040 naar 1.025 miljoen euro. De nettoschuld steeg ten opzichte van het einde van het eerste kwartaal van 2013 met 3% van 1.327 naar 1.373 miljoen euro.

Parcels liet een goede volume- en omzetgroei zien. De implementatie van de nieuwe logistieke infrastructuur verloopt nog steeds volgens plan. Bij International lieten alle landen een goede volume- en omzetgroei zien, met als gevolg een positieve bijdrage aan het onderliggende cash bedrijfsresultaat.

Op koers
CEO Herna Verhagen kwalificeert deze resultaten als ‘boven verwachting’. ‘De onderliggende resultaten van Mail in Nederland zijn verbeterd in vergelijking met vorig jaar. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan hoge incidentele en reorganisatiekosten in 2012. Het volume geadresseerde post daalde sterker dan verwacht, door de economische situatie en concurrentie. Tegelijkertijd wordt de reorganisatie strak uitgevoerd en ligt deze voor op schema, wat leidt tot hogere kostenbesparingen. Sinds het begin van de nieuwe implementatie hebben we 79 van de geplande 125 bestelkantoren gemigreerd, waarvan 44 in dit kwartaal. Verder hebben we vorderingen gemaakt bij de reorganisatie van de afdelingen van staf productie, marketing & sales en overhead. Terugkijkend op het eerste halfjaar kunnen we concluderen dat PostNL op koers ligt voor de realisatie van de doelstellingen voor 2015.’

twitter