Renault trucks voor Rensa

1134

Technisch Handelsbureau Rensa uit Doetinchem heeft onlangs dertien Renault Trucks D Euro 6 aangeschaft. De voertuigen worden ingezet voor de distributie van verwarmings- en ventilatieproducten van Rensa en de leveringen van sanitairgroothandel GévierDales. Paashuis Bedrijfswagens leverde onlangs de eerste vier trucks. Rensa beschikt over 34 eigen trucks waaronder vijf Renault Midlums.
 
In totaal worden dertien trucks aan Rensa geleverd: zeven Renault D12 chassis met 210 pk en zes Renault D19 WIDE met 250 pk. De Renault-trucks beschikken over een Fuel Eco-pakket met Optiroll en een automatische motorstop die voorkomt dat de motor onnodig stationair draait. Daarnaast zijn de trucks begrensd op 85 km p/u en hebben ze een uitgeschakelde power mode om overmatig brandstofverbruik te voorkomen.

Zuinig rijden

‘Dit alles om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden’, verklaart Bob Lammers, hoofd transport van Rensa. ‘Wij zijn als Rensa al jaren bezig om te Renault trucks voor Rensainvesteren in een duurzame toekomst. Verantwoord ondernemen met oog voor de wereld om ons heen staat hoog in het vaandel.’

De nieuwe trucks beschikken over een gesloten opbouw van Van Berkum, grote laadklep, zijdeur en stangensysteem. Deze opbouw is volledig op de wensen van Rensa afgestemd. Via de speciale Renault Trucks Body Builder site waar de exacte chassistekeningen al beschikbaar waren, kon van Berkum zich goed voorbereiden. Hierdoor werd een snelle opbouw en aflevering van het voertuig mogelijk gemaakt.

Over Rensa

Technisch Handelsbureau Rensa is opgericht in 1953. De naam Rensa staat voor Rijwielen, Elektra, Naaimachines, Sanitair en Aanverwante artikelen. In die tijd handelde Rensa voornamelijk in olie en kolenkachels. Inmiddels is Rensa uitgegroeid tot een landelijk opererende technische groothandel in verwarmings- en ventilatieproducten, en behoort tot de grootste in Nederland. Rensa bedient haar klanten (de professionele installateurs) middels een zevental verkoopkantoren in Breda, Doetinchem (drie kantoren), Groningen, Moordrecht en Zwolle. De levering van goederen vindt plaats vanuit twee centrale magazijnen in Didam en Doetinchem. Van de ruim 40.000 artikelen die zij leveren, kunnen er 20.000 binnen en dag geleverd worden. (Bron: Renault Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief