Renault Trucks T voor Marcel Jordan Horse Transport

537

MEIJEL – Marcel Jordan Horse Transport uit Meijel heeft onlangs een Renault Trucks T 6×2 bakwagen met 460 pk in gebruik genomen. De truck is voorzien van een speciale paardenopbouw voor het luxe vervoer van paarden. De verwachting is dat met de truck circa 150.000 kilometer per jaar wordt gereden.

Renault trucks voor Marcel Jordan Horse TransportMarcel Jordan Horse Transport heeft samen met Roelofsen Raalte een concept ontwikkeld voor paardenvervoer, waarbij het welzijn van paarden gedurende transport centraal staat. ‘Wij transporteren door heel Europa en aangrenzende landen (bijvoorbeeld Cyprus, Malta en Marokko) met lijndiensten van en naar Spanje, Portugal en Scandinavië’, verklaart Marcel Jordan. ‘Het transport van paarden is een specialistisch vak waarbij de omgang met paarden, de verzorging onderweg, de inrichting van de vrachtwagen en het juiste rijgedrag van de chauffeur cruciale factoren zijn. Juist door geen concessies te doen aan het welzijn van de dieren, kan men tot optimale prestaties komen zowel onderweg als op de eindbestemming.’

Hooi en water

Tijdens de reis hebben de paarden non-stop toegang tot hooi en water en door de speciale indeling staan de paarden in separate stands zonder dat ze moeten worden aangebonden waardoor ze vrij met hun hoofd naar beneden kunnen bewegen. Dit is van essentieel belang voor de gezondheid van de paarden tijdens lange transporten.

De opbouw is verder voorzien van voldoende opbergruimte en een 500 liter watertank. Aan de zijkant zijn er aparte luiken waarover de begeleiders kunnen lopen om de paarden te verzorgen.

Goede samenwerking

‘Over alle details hebben wij zorgvuldig nagedacht’, legt Jordan uit. ‘Alles staat in het werk om het de paarden zo comfortabel mogelijk te maken en stress te voorkomen. Om tot zo’n combinatie te komen, is een goede samenwerking tussen de verschillende partijen noodzakelijk. In de Renault Trucks-organisatie vinden wij een partner die met ons meedenkt. Zij bieden ons uitermate veel verschillende opbouwmogelijkheden waardoor wij tot het meest optimale concept kunnen komen.’ (Bron: Renault Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief