Regio Twente peilt wensen rond lzv

383

De regio Twente gaat bij ondernemers peilen of zij graag willen dat het aantal wegen waarop je met een lange en zwaardere vrachtauto (lzv) mag rijden, wordt uitgebreid.

De regio Twente stelt momenteel een netwerk van wegen vast waarop langere en zwaardere vrachtauto’s (lzv’s) worden toegestaan. EVO is nauw betrokken bij de totstandkoming van dit netwerk.

lzvOmstandigheden

In het verleden zijn er in Twente wegen afgewezen voor het berijden met lzv’s. Maar wegens nieuwe omstandigheden en regelgeving, wordt de komende periode bezien of sommige van deze wegen toch vrijgegeven kunnen worden, eventueel door middel van kleine maatregelen aan de weg.

Als onderdeel van de nieuwe koers, gaat de regio ook bij ondernemers peilen in hoeverre zij behoefte hebben aan een uitbreiding van het lzv-netwerk in Twente.

Wensen

Verladersorganisatie EVO roept bedrijven die behoefte hebben aan uitbreiding van het aantal lzv-wegen in de regio, voor hen zelf of voor hun logistiek dienstverlener, op dit te melden. Dit kan uiterlijk tot 15 augustus. De verladersorganisatie zal deze wensen dan inbrengen bij de wegbeheerders. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief