Regio Rivierenland op stoom als logistieke hotspot

657

Bijna honderd ondernemers uit de regio Rivierenland én daarbuiten bezochten onlangs de door de Kamer van Koophandel, VNO-NCW en Regio Rivierenland georganiseerde conferentie over Rivierenland als logistieke hotspot.

Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR) is een samenwerkingsverband tussen elf gemeenten uit de regio Rivierenland, diverse ondernemers, onderwijssector, KvK, VNO-NCW en de provincie Gelderland. Het doel van deze samenwerking is het verder (logistiek) ontwikkelen van de regio.

Uitstekende verbinding
Volgens het LHR biedt Rivierenland door de aanwezigheid van de Waal, de A15 en de Betuwelijn een uitstekende verbinding met de aangrenzende landen. De Regio Rivierenland op stoom als logistieke hotspotcontainerterminal in Medel biedt daarnaast de mogelijkheid voor overslag van containers van water naar land en vice versa en om de containers tijdelijk te stallen.

De Containerterminal CTU Rivierenland is sinds januari 2013 operationeel op industrieterrein Medel in Tiel. Tot nu toe wordt de overslag uitgevoerd met een mobiele kraan, maar in december moet een nieuwe portaalkraan in gebruik worden genomen.

Kansen
Doel van de bijeenkomst was om ondernemers te informeren over de kansen voor de regionale economie als de regio haar kwaliteiten als logistieke hotspot weet te benutten. Duidelijk werd dat samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs daarvoor een voorwaarde is. Deze samenwerking is het afgelopen jaar al opgestart en wordt de komende tijd verder uitgebouwd. Daartoe wordt onder andere een consortium opgericht waar bedrijven lid van kunnen worden en zo vooraan staan bij de ontwikkeling van de hotspot.

Informeren
Op de bijeenkomst werden de ondernemers geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen in de logistiek door Walther Ploos van Amstel en bijgepraat over de ontwikkelingen in Rivierenland door onder andere Joris Nelissen (voorzitter VNO-NCW Rivierenland), Michael Kortbeek (voorzitter KvK Midden-Nederland) en Jan Looman (projecttrekker logistieke hotspot).

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter