Regent Seven Seas Cruises bestelt luxe cruiseschip van 450 miljoen

823

Regent Seven Seas Cruises bestelt luxe cruiseschip van 450 miljoenRegent Seven Seas Cruises heeft bij scheepsbouwer Fincantieri de order geplaatst voor de bouw van het 450 miljoen dollar kostende cruiseschip Seven Seas Explorer. Het nieuwe cruiseschip (54.000 GT) wordt het topschip van Regent Seven Seas Cruises.

Het schip wordt 223 meter lang en biedt straks plek aan 738 passagiers in 369 hutten. Het schip krijgt dieselelektrische voortstuwing die het schip een gemiddelde snelheid geven van zo’n twintig knopen.

Meest luxe ooit
De Seven Seas Explorer moet het meest luxueuze cruiseschip worden dat ooit is gebouwd. Zo komt er veel ruimte voor de passagiers. De kleinste hut, Regent Seven Seas Cruises noemt ze suites, heeft nog altijd 100 vierkante meter aan ruimte, in de duurste suite heeft de cruisepassagier zo’n 500 vierkante meter ter beschikking. Verder zijn er zes restaurants aan boord, een theater, drie winkels en spa.
CEO Giuseppe Bono van Fincantieri is blij met de opdracht. ‘Het bevestigt dat we wereldwijd in de top zitten van de luxe cruiseschepen.’ (Foto’s Fincantieri)

Meer nieuws over zeevaart