Regels voor gebruik van drones eenvoudiger en toegankelijker

673

DEN HAAG – De regels voor het commercieel gebruik van drones worden eenvoudiger en toegankelijker. Commerciële bestuurders van een drone kunnen per 1 juli een brevet en vergunning krijgen na het afleggen van een succesvol theorie- en praktijkexamen. Hiermee kunnen ze structureel vliegen met drones en hoeven ze niet langer een ontheffing voor een vlucht aan te vragen.

drone2Het commercieel gebruik van drones groeit al een paar jaar snel, regelgeving moet duidelijkheid en ruimte creëren voor deze innovatieve sector. Logistieke dienstverleners doen al proeven met het inzetten van drones voor bijvoorbeeld het bezorgen van pakketten.

Aan een beleidsvoornemen voor zogeheten mini drones wordt nog gewerkt. Gebruikers van deze drones, die minder dan 4 kilo wegen, hoeven vanaf 1 oktober geen vergunning en ontheffing meer aan te vragen. Met het oog op veiligheid wordt gefaseerd gewerkt aan regelgeving voor het gebruik van drones. Hierdoor is het alle partijen binnen de sector mogelijk om op een veilige manier aan de onbemande vliegtuigen in het luchtruim te wennen en worden zoveel mogelijk partijen al wel in staat gesteld om vluchten uit te voeren.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief