Reders vragen om Europese regels private bewaking piraterij

676

De Europese reders verenigd in de ECSA (European Community Shipowners’ Association) vragen het Europese Parlement en de Europese Raad van Ministers steun voor om gezamenlijke Europese aanpak van piraterij. Onderdeel daarvan zijn regels voor private bewaking van zeeschepen.

Volgens secretaris-generaal Patrick Verhoeven van ECSA is de Europese Unie van onschatbare waarde geweest voor het bestrijden van piraterij voor de kust van Britse Marine arresteert negen Somalische piratenSomalië. ‘En ondanks het feit dat de aanvallen van piraten voor de kust van Somalië flink zijn verminderd, kan het in die regio maar zo weer misgaan. We vragen Europa dan ook om met de Marine in het gebied aanwezig te blijven en het uitstekende werk voort te zetten.’

Golf van Guinea

De Europese redes maken zich wel flink zorgen om een nieuw soort van piraterij en gewapende overvallen in de Golf van Guinea. Hierbij stelen de piraten vooral lading. Het eerste wat we willen is een goed rapportagesysteem om de piraterij in de Golf van Guinea te documenteren. Want het is vandaag de dag nog steeds niet mogelijk om aan te geven hoeveel aanvallen van piraten er in de Golf van Guinea precies gebeuren. En de EU moet ook samen met de IMO (International Maritime Organisation) internationale standaarden bedenken voor de inzet van private gewapende bewakers op de schepen.’ (Bron: ECSA)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief