Reders tevreden met opstelling minister Schultz inzake NECA

667

ROTTERDAM – Redersvereniging KVNR kan zich vinden in de opstelling van de minister om de invoering van een stikstofzone, een zogeheten NOx Emission Control Areas (NECA), in de Noordzee gelijktijdig te koppelen aan de invoering van een NECA in de Oostzee.

Minister komt met actieplan aanpak regeldruk logistiekVoor de Noord- en Oostzee is nog geen datum van een eventuele inwerkingtreding vastgesteld door de betrokken landen. Er zijn tussen de landen al wel enkele jaren gesprekken gaande om tot een besluit te komen voor de invoering van een NECA.

Amerikaanse kust

Per 1 januari 2016 wordt de NECA rondom de Noord-Amerikaanse kusten en Amerikaans Caribisch gebied van kracht. Dit betekent dat schepen die na 1 januari 2016 gebouwd worden, moeten voldoen aan de NOx Tier III-normering wanneer zij in een NECA varen.

Over enkele jaren

De KVNR heeft de afgelopen jaren tijdens zowel nationale als internationale discussies het belang van een goede evenwichtige en onderbouwde afweging van de kosten en baten van een NECA Noordzee en Oostzee aan de orde gesteld. De KVNR bepleit dan ook gelijktijdige invoering die, gezien de nog steeds heel moeilijke marktsituaties voor veel reders, pas over enkele jaren aan de orde kan zijn. (Bron: KVNR)

Lees ook:
Minister wil NECA Noordzee koppelen aan NECA Oostzee

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief