Reders en waterbouwers blij met ‘stagegeld’ van minister Schultz

649

ROTTERDAM – Redersvereniging KVNR en de Vereniging van Waterbouwers hebben verheugd gereageerd op het besluit van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om 250.000 euro per jaar – tot en met 2017 – uit te trekken voor de stages in de zeevaart en waterbouw. Volgens de minister kampt de maritieme sector al jaren met een groot tekort aan Nederlandse zeevarenden.

Reders en waterbouwers blij met ‘stagegeld’ ministerDe KVNR probeert jongeren met diverse campagnes te interesseren voor een baan op zee. ‘En dat begint te lukken. De kennismakingsstages die de KVNR en de Vereniging van Waterbouwers de afgelopen jaren hebben georganiseerd om scholieren te interesseren voor het nautisch beroep is bewezen succesvol.’

Nautische stage

Uit een evaluatie van de KVNR en Waterbouwers blijkt dat 62% van de deelnemers aan de stage kiest voor nautisch onderwijs. ‘Het ministerie vergoedt 50% van de kosten die reders maken om jongeren te interesseren voor het zeevarende beroep. Dankzij deze extra financiële impuls is het mogelijk om jongeren van 14 en 15 jaar een weekend mee te laten zeilen met een opleidingsschip, jongeren van 16 jaar en ouder twee weken mee te laten varen met een koopvaardijschip én klassen voorlichting te geven over waterbouw.’ (Bron: KVNR)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief