Rederijen selecteren 131 nieuwe Filippijnse stagiairs

441

Twaalf bij de KVNR aangesloten rederijen hebben onlangs op de Filippijnen 131 nieuwe  stagiairs geselecteerd. Het gaat om 66 leerling-stuurlieden en 65 leerling-werktuigkundigen.

Het is de dertiende lichting stagiairs in het samenwerkingsverband tussen de Filippijnse zeevaartschool Palompon Institute of Technology (PIT) en Rederijen selecteren 131 nieuwe Filippijnense stagiairsde KVNR. Tijdens de afsluitende ceremonie reikte KVNR-bestuurslid Erwin Meijnders van rederij Spliethoff de KVNR-prijs uit aan de beste student bij zowel de stuurlieden- als de werktuigkundigenopleiding.

Onderwijs

De samenwerking tussen PIT en KVNR wordt op onderwijskundig vlak ondersteund door het Scheepvaart en Transport College (STC) uit Rotterdam. Door PIT, STC en KVNR wordt in Palompon ook het trainingscentrum NSTC beheerd, dat de cursussen aanbiedt die in aanvulling op het schooldiploma en het landelijk examen zijn vereist voor het behalen van de eerste bevoegdheid als wachtstuurman of wachtwerktuigkundige.

1.469 stagiairs

Sinds het begin van de samenwerking in 2001 selecteerden 26 rederijen 1.469 stagiairs. Van de voorgaande twaalf lichtingen is tweederde nog bij de rederijen in dienst. (Bron: KVNR)

Meer nieuws over de KVNR:
KVNR maakt zich zorgen over verbetering van loodsplicht
‘Gemengde gevoelens over IMO besluit stikstof’
KVNR en Nautilus willen sneller besluit particuliere beveiliging

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief