Rederij NSB vlagt uit en vervangt Europese bemanningsleden

483

BUXTEHUDE – De Duitse containerrederij NSB gaat per juni 2017 haar hele vloot uitvlaggen. Dat betekent dat per die datum 38 schepen niet meer onder Duitse vlag varen en de 486 bemanningsleden hun baan verliezen.

Rederij NSB vlagt uit en vervangt Europees personeelDe rederij had tot dusver in Duitsland, volgens eigen zeggen, van alle rederijen de meeste schepen onder Duitse vlag varen. Volgens NSB dwingen de slechte marktomstandigheden echter tot ingrijpende maatregelen. Ook in het dienst houden van het te dure Europese personeel, zou volgens de directie het bestaan van de rederij in gevaar brengen.

NSB gaat in fases uitvlaggen. Iedere twee maanden wil de rederij drie schepen uitvlaggen. Hierbij worden eveneens 25 Europese bemanningsleden ontslagen en vervangen door bemanning uit andere landen.

‘Geen vooruitzichten’

CFO Lutz Weber van NSB vindt het te betreuren dat, zelfs met de betrokkenheid van de politiek, hij er niet in is geslaagd meer steun te krijgen voor het varen onder Duitse vlag. ‘Die zou ervoor hebben kunnen zorgen dat een Europese werknemer op zee blijft en dat we voor de lange termijn internationaal konden concurreren en de maritieme kennis in Duitsland hadden kunnen houden. Helaas biedt Duitsland, als een maritieme locatie, Europese en Duitse zeevarenden geen vooruitzichten.’ (Bron: NSB)

Lees ook:
Reederei NSB wil volgend jaar 42 Duitse schepen uitvlaggen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief