Rederij MSC wil uitbreiden in Antwerps Deurganckdok

499

Rederij MSC, de nummer twee in de wereld, wil haar activiteiten in Antwerpen verder uitbouwen. MSC heeft het Havenbedrijf Antwerpen gevraagd om dat aan het Deurganckdok te kunnen doen.

Momenteel is MSC de grootste containerklant van de Antwerpse haven en actief aan het Delwaidedok waar het afgelopen jaar zo’n 4,6 miljoen teu verwerkte. In het Rederij MSC wil uitbreiden in Antwerps DeurganckdokDelwaidedok heeft MSC haar Europese hub uitgebouwd, maar deze locatie op de rechteroever geen groeipotentieel meer. De Zwitserse rederij heeft nu aan het Havenbedrijf officieel laten weten dat ze haar verdere groei in de Benelux-regio in de haven van Antwerpen wil uitbouwen.

Deurganckdok
In plaats van het Delwaidedok opteert MSC voor het Deurganckdok waar ze de MSC en P3-trafieken wil laten behandelen op de bestaande PSA-terminal, met vraag tot uitbreiding van de capaciteit. Niet alleen omwille van gebrek aan capaciteit op rechteroever, maar ook omdat ze straks ook schepen van 16.000 en 18.000 TEU wil inzetten en de behandeling achter de Berendrechtsluis is dan niet langer compatibel. Bovendien blijft een concentratie van trafieken op één terminal belangrijk.

Toetsing
Voordat MSC zich in het Deurganckdok kan vestigen, houdt het Havenbedrijf een transparante en open toetsing van de markt. ‘Hiervoor worden op brede schaal terminal-operatoren aangesproken. Deze markttoetsing moet nagaan of er in de markt andere, even concrete en belangrijke, voorstellen op korte termijn voorliggen, die door de facilitering van MSC en P3-trafieken op het Deurganckdok zouden worden doorkruist, dan wel onverenigbaar zijn met de plannen van P3 en MSC.’ (Bron: Haven Antwerpen)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter