Rederij MOL Comfort laat zusterschepen inspecteren

731

Mitsui O.S.K. Lines laat zes zusterschepen van de op de zee gebroken MOL Comfort inspecteren. De inspecties kunnen mogelijk aan het licht brengen wat het breken van de  MOL Comfort heeft veroorzaakt en voorkomen dat opnieuw een van de schepen op zee breekt.  

Rederij MOL Comfort laat zusterschepen inspecterenVolgens de rederij is nog onbekend hoe het breken van de MOL Comfort op 17 juni heeft kunnen gebeuren. Om de oorzaak te achterhalen, is Mitsubishi Heavy Industries als de bouwer van het schip aan een onderzoek begonnen. Klassebureau Nippon Kaiji Kyokai, ClassNK gaat samen met de scheepsbouwer de zes zusterschepen inspecteren. Dit zijn de MOL Creation, MOL Charisma, MOL Celebration, MOL Courage, MOL Competence en de MOL Commitment.

Redding er plaatse
De MOL Comfort van Mitsui O.S.K. Lines brak maandag 17 juni op de Indische Oceaan onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 Oekraïner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. Ze werden allemaal gered door passerende schepen. Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen.
De MOL Comfort heeft een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahamas.

Inmiddels zijn bij de twee drijvende delen van het schip een patrouilleboot en drie sleepboten aangekomen. Een vijfde schip komt daar 26 juni nog bij. Dan moet de berging van de containers en het schip beginnen. (Illustratie: Ryohei Yanagihara Museum)

Meer nieuws over de MOL Comfort:
‘Redding voor MOL Comfort onderweg’
Geknakte MOL Comfort drijft nog altijd
Containerschip MOL Comfort knakt op volle zee