Rederij CMA CGM maakt bijna drie keer zoveel winst

645

MARSEILLE – Containerrederij CMA CGM heeft in het derde kwartaal bijna drie keer zoveel winst gemaakt als een jaar eerder. De winst steeg van 70 naar 201 miljoen dollar.

Kunstwerk op containers CMA CGM Magellan nadert voltooiingCMA CGM vervoerde met 3,2 miljoen teu ruim acht procent meer teu dan in het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet steeg met ruim zes procent naar 4,4 miljard dollar, de gemiddelde prijs per teu daalde met 1,8 procent. De kosten per teu daalden 0,4 procent, de bunkerkosten 3,4 procent.

Groei

De groei kwam volgens CMA CGM vooral uit de containerdiensten tussen Azië en Europa, tussen havens in Azië zelf en Afrika. Ook het transport van reefer containers steeg. Onlangs maakte de rederij nog bekend te investeren in 7.000 nieuwe reefer containers. Die moeten ervoor gaan zorgen dat CMA CGM in 2015 ruim een miljoen reefers gaat vervoeren.

De omzet over de eerste negen maanden van dit jaar bedroeg 12,5 miljard dollar, een stijging van 4,3 procent. De hoeveelheid vervoerde teu nam met 7,4 procent toe tot 9,1 miljoen teu.

Nieuwe schepen

In het derde kwartaal bracht CMA CGM één nieuw schip in de vaart. Dat was de CMA CGM Elbe. Dit containerschip is, samen met de in het tweede kwartaal in de vaart genomen CMA CGM Danube, een van de twintig nieuwe containerschepen van 9.400 teu. Deze schepen zijn speciaal gebouwd voor de vaart op het Panamakanaal en hebben een record aantal aansluitingen voor reefer containers aan boord. In het vierde kwartaal komen nog twee van deze schepen in de vaart.
In 2015 voegt CMA CGM zes nieuwe containerschepen van 18.000 teu aan haar vloot toe. (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief