‘Redding voor MOL Comfort onderweg’

721

Drie sleepboten en een patrouilleboot komen vandaag aan bij het gebroken containerschip MOL Comfort. De schepen moeten het in twee delen gebroken containerschip en de lading van de ondergang redden.

Geknakte Mol Comfort drijft nog altijdDe weersomstandigheden zijn volgens MOL-directeur Koichi Muto nog steeds slecht. Een aantal containers is van het schip gevallen of beschadigd, maar de meesten staan nog aan boord van een van de twee drijvende delen. De twee delen drijven nu op 15”12N 66’53”E en 13’38”N 64’10”E.

De MOL Comfort van Mitsui O.S.K. Lines brak maandag 17 juni op de Indische Oceaan
onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 Oekraïner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. Ze werden allemaal gered door passerende schepen. Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen.

De MOL Comfort heeft een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahamas. (Foto MRCC Mumbai)

Lees ook:
Containerschip MOL Comfort knakt op volle zee
Geknakte MOL Comfort drijft nog altijd