Redders acht uur in touw voor afgedreven Frans zeilbootje

612

HOEK VAN HOLLAND – Redders van de KNRM zijn zondag acht uur in touw geweest voor het zoeken naar een omgeslagen bootje. Uiteindelijk bleek het bootje weg te zijn weggedreven uit het Franse Cherbourg.

Redders acht uur in touw voor weggedreven zeilbootjeHet passerende ms Nordic Nora zag 41 mijl West van de Hoek een omgeslagen bootje en meldde dat aan de Kustwacht. De KNRM redding boot Jeanine Parqui uit Hoek van Holland en de NHV SAR helikopter van de Maasvlakte werden gealarmeerd. De Nordic Nora bleef ter plaatse totdat een SAR eenheid was gearriveerd.

Niemand

De NHV SAR helikopter constateerde dat er niemand in het zes meter lange zeilbootje zat. Op verzoek van de Kustwacht maakt de helikopter zoekslagen in het gebied. De kustwacht nam in eerste instantie contact op met Belgische en Engelse collega’s of daar een bootje als vermist stond geregistreerd.

CH

Reddingboot Jeanine Parqui van Hoek van Holland was een half uur later op de plek. KNRM opstappers begonnen met het bergen van het open zeilbootje. Het viel de bergers op dat het registratienummer van de zeilboot begon met CH. Dan zou het bootje afkomstig kunnen zijn uit het Franse Cherbourg.

Even later komt bericht uit Frankrijk dat op 9 januari een zeilbootje met dezelfde registratie is weggedreven uit Cherbourg. KNRM redders hebben het bootje gekanteld en vervolgens leeggepompt. Vervolgens nam de KNRM reddingboot Jeanine Parqui het zeilbootje met een vaart van 10 knopen op sleep naar de Berghaven in Hoek van Holland. (Bron: KNRM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief