Records op het Mittelland- en Elben-Seitenkanaal

461

Over het Elbe-Seitenkanaal en op het oostelijke deel van het Mittellandkanaal zijn nog nooit zoveel goederen vervoerd als in 2013. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de regionale Wasser- und Schifffahrtsamtes (WSA).

Records op het Mittelland- en Elben-SeitenkanaalSluis Sülfeld in Wolfsburg op het Mittellandkanaal kreeg vorig jaar voor het eerst te maken met meer dan tien miljoen goederen. Volgens de WSA’s is hier vooral de nieuwe kolk Zuidkolk voor verantwoordelijk. Deze werd in 2008 in gebruik genomen en zorgt ervoor dat grotere schepen de sluis kunnen passeren. In Lüneberg en Uelzen op het Elben-Seitenkanaal werd voor het eerst de grens van negen miljoen ton goederen overschreden.

Producten
Op het oostelijke deel van het Mittellandkanaal domineerde het vervoer van landbouwproducten met bijna drie miljoen ton. Het vervoer van containers zat flink in de plus. Sluis Sülfeld kreeg 26% meer containers te verwerken.

Hoewel op het Elbe-Seitenkanaal voor veel kolen en aardolieproducten worden vervoerd, steeg op dit kanaal het aandeel van de landbouwproducten met 50%.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter