Recordpoging ‘maritieme gastlessen’ is geslaagd

779

De recordpoging ‘maritieme gastlessen’ is ruimschoots in haar doelstelling geslaagd. In één week werden er maar liefst 314 verzorgd, zo maakte Jeannette Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale economie van de gemeente Rotterdam op Europort bekend. De organisator van de Maritime Week, Nederland Maritiem Nederland, is dan ook uitermate tevreden met het resultaat.

Recordpoging ‘maritieme gastlessen’ is geslaagd‘De maritieme sector staat bol van innovaties, gezonde handelsgeest en duurzaamheid. Het is een geweldige sector om in te werken’, aldus Arie Kraaijeveld, voorzitter van Nederland Maritiem Land. ‘Het is geweldig te zien dat zo veel collega’s uit de sector deze week tijd vrij hebben gemaakt om de honderden gastlessen te geven en zodoende die boodschap enthousiast te verspreiden.’

Open dagen
Het resultaat van de recordpoging werd bekendgemaakt op de laatste dag van de internationale maritieme beurs Europort in Ahoy. Daar vond ook de laatste gastles plaats, die door het TU Delft Solar Boat Team werd gegeven. Het oude record stond op 202 gastlessen en dateert van de Maritime Week van vorig jaar.

De recordpoging was een onderdeel van de Maritime Week 2013, die zaterdag wordt afgesloten met open dagen bij Damen Shipyards in Gorinchem, Damen Schelde Naval Shipbuilding in Rithem en megajachtbouwer Amels in Vlissingen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter