Recorddrukte op Wereldhavendagen

451

De Wereldhavendagen hebben volgens de organisatie dit jaar 50.000 bezoekers meer getrokken dan vorig jaar. Ruim 450.000 mensen kwamen op het evenement af. Grote publiekstrekker was de Karel Doorman. Het grootste marineschip van ons land lag aan de Wilhelminakade op de Kop van Zuid.

Recorddrukte op WereldhavendagenDe Wereldhavendagen werden voor de 37ste keer georganiseerd. Vrijdag begon het spektakel dat als thema ‘kleurrijke haven’ had. Bezoekers konden onder meer schepen bezoeken en excursies door de haven maken.

Grote show

Er kwamen zeven marineschepen naar Rotterdam voor het evenement. Ook het zeilschip The Flyer One was vanaf zaterdag te zien in Rotterdam. Met dit schip won de Rotterdamse zeillegende Conny van Rietschoten in 1986 de Whitbread Race, de voorloper van de Volvo Ocean race. Zaterdag was er zoals elk jaar een grote show bij de Erasmusbrug, waar onder andere Anita Meijer optrad. Daarna was er een grote vuurwerkshow. Het is al duidelijk wat het thema van de editie van volgend jaar zal zijn, maar de organisatie maakt dat later pas bekend. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief