Recordaantal VMBO’ers STC slaagt

754

Bijna 95% van de VMBO’ers die examen hebben gedaan bij het Scheepvaart en Transport College (STC) zijn geslaagd. Slechts zes van de 110 leerlingen die dit jaar examen hebben gedaan, zijn gezakt.

Recordaantal VMBO’ers STC slaagt Het Scheepvaart en Transport College biedt VMBO-opleidingen aan op twee locaties in Rotterdam: op de Lloydstraat (Lloydkwartier) en op de Anthony Fokkerweg (Waalhaven). De eerste twee schooljaren van het VMBO zijn algemeen en in het derde jaar gaan de leerlingen zich ‘specialiseren’. Zij kiezen dan voor een sector waarin zij later zouden willen gaan werken. Dit zijn de sectoren Haven en Vervoer, Transport en Logistiek, Rijn- en binnenvaart of Scheeps- en jachtbouw.

Volgens Jan Kweekel, lid College van Bestuur van de STC-Group, is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs, de locaties en de docenten. ‘Dit beleid werpt zijn vruchten af. Op de Anthony Fokkerweg is een nieuw, inspirerend schoolgebouw verrezen en wij merken dat dit een grote aantrekkingskracht heeft op nieuwe leerlingen. Het aantal leerlingen zal komend jaar op beide locaties groeien. Op dit moment hebben zich 15% meer leerlingen ingeschreven dan voorgaand jaar.’ (Foto STC)

Meer nieuws over binnenvaart:
Geen geld voor verbreding Schipdonkkanaal
Vanaf maandag een week geen bediening op Duitse kanalen
Dit jaar helft investering van belasting aftrekken
Rijkswaterstaat lanceert app voor vaarwegmarkeringen binnenvaart
Vervoer binnenvaart stabiliseert, volgend jaar 1% groei

twitter