Record Veilig op Weg lessen

433

Het zeventiende Veilig op Weg schooljaar is afgesloten met een recordaantal schoolbezoeken. 50.000 leerlingen van bijna 1300 basisscholen leerden het afgelopen jaar hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van een vrachtauto. Zij hebben geleerd dat ze rechts en minimaal drie meter achter een vrachtauto het beste zichtbaar zijn.

Veilig op Weg is trots op ambassadeurs en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de verkeersveiligheid van jonge verkeersdeelnemers. Ambassadeurs zoals SITA, van Uden, DHL en Simon Loos zetten structureel voertuigen en personeel in waardoor steeds meer scholen kunnen worden bezocht. Vrijwilligers zijn werkzaam in de Recordaantal Veilig op Weg lessentransportwereld, of daarin werkzaam geweest. Ze bieden vooral hulp bij het praktijkgedeelte van de les, buiten bij de vrachtauto. Vrijwilligers en ambassadeurs hebben ook het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid voor leerlingen van heel veel basisscholen.

Veilig op Weg

Ieder jaar leren leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs hoe ze zich veilig kunnen gedragen in de buurt van vrachtauto’s. Dat doen ze aan de hand van theorie, maar nog veel belangrijker, ook in de praktijk bij een vrachtauto. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. Vandaar de vuistregels ‘blijf rechts en ruim achter een vrachtauto’ en ‘houd meer dan drie meter afstand’. Samen zorgen we ervoor dat het verkeer in Nederland steeds veiliger wordt. Wij zijn er trots op dat we daar ons steentje aan kunnen bij dragen.

TLN en VVN

Veilig op Weg is een project van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Sponsoren ondersteunen Veilig op Weg met materieel of financieel. Hierdoor beschikt Veilig op Weg onder andere over een eigen vrachtauto die fulltime wordt ingezet om scholen te bezoeken. Door de inzet van sponsors kan de les aan scholen ook gratis aangeboden worden. Scholen die een gratis les aan willen vragen kunnen zich aanmelden op www.veilig-op-weg.nl.

Veilig op Weg wordt gesponsord door: Scania Nederland, VTL Opleiding & Training, Randstad Transport, BP, Schmitz Cargobull Nederland B.V., TVM Verzekeringen, Profile Tyrecenter, MAN Truck en Bus B.V. en RAI Vereniging. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief