Realisatie van containerterminal CTU Lelystad is een feit

529

UTRECHT – Provinciale Staten van Flevoland heeft donderdagavond 17 december ingestemd met de realisatie van het havengebied Flevokust bij Lelystad. Voor de Theo Pouw Groep betekent dit de realisatie van een nieuwe containerterminal, genaamd CTU Lelystad. Tegelijkertijd maakt CTU bekend niet langer exploitant te zijn van de terminal in Kampen.

Realisatie containerterminal CTU Lelystad is een feitAl vorig jaar november tekende de Theo Pouw Groep een overeenkomst voor de exploitatie van een containerterminal in Lelystad. Het plan voor de Flevokust heeft het toen niet gehaald. In het afgelopen jaar heeft het college gewerkt aan een nieuw plan.

Veel mogelijkheden

Ook binnen dit nieuwe plan ziet de Theo Pouw Groep veel mogelijkheden voor een containerterminal, daarom tekenden zij op 25 november een nieuwe overeenkomst met Provincie Flevoland. Op 17 december heeft Provinciale Staten ingestemd met de realisatie van deze buitendijkse multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad.

Met de procedure van de aanbesteding wordt in januari gestart; de verwachte opening van CTU Lelystad is in het vierde kwartaal van 2016. CTU bekijkt momenteel de mogelijkheden om tot die tijd van een andere nabijgelegen locatie gebruik te maken, zodat zo snel mogelijk met de op- en overslag van containers in Flevoland gestart kan worden.

Kampen

Naast de start van een terminal in Lelystad, eindigt de samenwerking bij de terminal in Kampen. Etienne Morriën, directeur CTU: ‘Lelystad past logistiek goed binnen ons bedieningsgebied. Bovendien vinden veel ontwikkelingen plaats in Lelystad en de regio. Omdat wij meer toekomst zien in Lelystad voor een containerterminal, is besloten uit de samenwerking in Kampen te stappen. Wel zijn er nog afspraken over de uitvoering van een deel van de commerciële activiteiten, klanten kunnen dan ook nog steeds bij ons terecht voor hun logistieke vraagstukken in en om Kampen.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief