R’damse wethouder opent 4 april verkeerscentrale Hoek van Holland

657

R’damse wethouder opent 4 april verkeerscentrale Hoek van HollandDe Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu opent 4 april de vernieuwde verkeerscentrale in Hoek van Holland. Na een renovatie van 16 maanden, beschikt de verkeerscentrale nu over de modernste apparatuur en voldoet het hiermee weer aan de eisen van deze tijd.

De verkeerscentrale Hoek van Holland zorgt samen met de verkeerscentrale Rotterdam en het Haven Coördinatie Centrum (de verkeersplanning) van het Havenbedrijf voor een vlotte, veilige en beveiligde afwikkeling van het scheepvaartverkeer in de haven van Rotterdam, de mainport of Europe.

Vanaf 60 kilometer op zee tot aan 40 kilometer landinwaarts controleren ongeveer 85 verkeersbegeleiders jaarlijks bijna één miljoen scheepsbewegingen van circa 33.000 zeeschepen en 95.000 binnenvaartschepen. De verkeerscentrale Hoek van Holland is verantwoordelijk voor het gebied van zestig kilometer op zee tot aan de Maeslantkering. Vanaf de Maeslantkering neemt de verkeerscentrale Rotterdam de begeleiding over.