Rabobank vindt nog steeds dat het product renteswaps voldoet

463

HILVERSUM – Voor het overgrote deel van de 8.000 zakelijke MKB klanten met een financiering met een rentederivaat voldoet het product. En een klant die niet tot een finale afspraak met de bank wil komen kan altijd naar de rechter. De Rabobank reageert hiermee op vragen van het televisieprogramma Zembla.

Zembla over renteswapsHet televisieprogramma besteedde woensdagavond aandacht aan de renteswaps. Aan het woord kwamen onder meer binnenschipper Blonk en het transportbedrijf van de familie Korver. Beiden hebben rond 2007 op advies van hun bank een ingewikkeld financieel product, een renteswap, gekocht dat gekoppeld is aan hun lening. Dit product zou ze beschermen tegen een stijgende rente, zo beloofde de bank. Maar de rente ging niet stijgen maar juist dalen en dat veroorzaakt veel problemen.

Begrijpelijk

Maar volgens de Rabobank blijken veel MKB-ondernemers voldoende in staat om de werking  van het product en de risico’s die daarmee  samenhangen te begrijpen. ‘In dat kader wijzen we op het beperkt aantal van 180  klachten die we medio februari 2015 in  behandeling hebben. Laat duidelijk zijn: iedere klacht is er één teveel en dus nemen we iedere klacht  serieus. Waar er sprake is van onvolkomenheden in onze dienstverlening, is alle inzet erop gericht dat samen met de klant op te lossen, rekening houdend met de individuele situatie van de klant. Heeft de bank een fout gemaakt en is er sprake van nadeel voor de klant, dan is  het herstel voor rekening van de bank. Op deze manier zijn we al met  enkele tientallen klanten het afgelopen jaar tot een oplossing gekomen. Het staat een  klant altijd vrij om naar de rechter te gaan, als een klant niet tot een finale afspraak met  de bank wil komen. En sinds kort kunnen  mkb-ers met een klacht over hun  rentederivaat ook naar het Kifid, als hun klachtenprocedure bij de bank is.’ (Bron: Zembla)

Download de reactie van de Rabobank of bekijk de uitzending van Zembla

Lees ook:
Binnenschippers in problemen door renteswaps

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief