Raben wil Scheffler-Spedition

939

OSS De Raben Group is van plan om Scheffler-Spedition in het Duitse Langenhagen over te nemen. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.

Scheffler werd bijna 150 jaar geleden opgericht. In 1964 nam een bedrijf dat eigendom is van de familie Petzold Scheffler over. In 2015 had het bedrijf meer dan 60 mensen in dienst en zette 18 miljoen euro om. De core business bestaat uit transport- en logistieke diensten met een focus op internationaal vervoer.

raben2‘Onschatbare steun’
Volgens CEO Ewald Raben is de overname essentieel voor de ontwikkeling van zijn bedrijf in Duitsland.  ‘De overname van Scheffler helpt om onze logistieke netwerk uit te breiden en stelt ons in staat om onze competenties in Duitsland op het gebied van internationaal vervoer te verbeteren, in het bijzonder naar Scandinavië.’
‘Diensten aangeboden door onze bedrijven vullen elkaar aan en de competenties en ervaringen van de werknemers van Scheffler, zullen een onschatbare steun zijn voor de activiteiten van de Raben Group in deze regio’, vervolgt zegt Florian Zehetleitner, head of sales en marketing in Raben Trans European Germany. ‘Wij zijn van mening dat dankzij deze overname we in staat zullen zijn om nog betere diensten aan te bieden aan onze klanten om onze missie te volbrengen, volgens welke we bouwen aan het concurrentievoordeel voor onze klanten.’

Uitbreiding
De Raben Group breidt voortdurend haar aandeel uit op de Duitse markt. In 2005 had het bedrijf 420 mensen in dienst in Duitsland. Dankzij autonome groei en acquisities, heeft het bedrijf nu meer dan 2.500 medewerkers. Gedurende die tijd is het aantal vervoersmiddelen vervijfvoudigd en de opslagcapaciteit zevenvoudig, dus vandaag de dag, kunnen klanten profiteren van 1.500 vrachtwagens en 380.000 m2 moderne magazijnruimte.