Raben wil Balter overnemen

502

OSS – Raben Group is van plan om de Balter Group over te nemen. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. De Balter Groep bestaat uit twee business units – Balter Logistiek en Spedition Balter & Zimmermann. Sinds 1996 is Balter een lid van CargoLine geweest.

rabenBalter GmbH & Co.KG werd in 1907 opgericht door Philipp Balter. In 1990 werd Dieter Balter en Willi Thiel partners in Spedition Zimmermann en samen met Manfred Zimmermann richtte ze Spedition Balter & Zimmermann.op. De jaarlijkse omzet van het bedrijf is ongeveer 65 miljoen euro en het beschikt over ongeveer 100.000 m2 warehouse capaciteit.

Competenties

‘De overname van de Balter Group, stelt ons in staat om onze competenties in Duitsland te verbeteren in de gehele supply chain, zegt CEO Ewald Raben. ‘Op deze manier kunnen we de lokale ervaring die is verzameld door Balter Group, door de jaren heen met de internationale know-how van de Raben Group combineren, zegt Ewald Raben, CEO Raben Group.’

De corebusiness omvat voornamelijk distributie en inkoop logistiek, alsook warehousing en logistieke diensten. Als lid van de Raben Group zullen zij hun bedrijf onder de bedrijfsnaam Balter Logistics en Spedition Balter & Zimmermann blijven voortzetten. Op de locaties in Koblenz en Gera zijn meer dan 300 personen in dienst en allen blijven in dienst.

Toekomstbestendig

‘Als lid van de Raben Group, kunnen wij onszelf blijven ontwikkelen en tegelijkertijd zijn wij optimaal voorbereid op de toekomst’, zegt managing director Dieter Balter. ‘We zijn ervan overtuigd dat onze onderneming, met name de locaties van onze twee takken en de daaruit voortvloeiende synergie-effect, de rol van de Raben Group in Duitsland zal versterken. Net als Raben Group kijken we terug op een zeer lange geschiedenis als een familiebedrijf. Onze betrouwbare distributienetwerk en ons portfolio zijn essentieel en dankzij hen kunnen we invloed uitoefenen op de ontwikkeling van de kwaliteit van de logistieke diensten, zegt Dieter Balter, Managing Director Balter’s.’

Raben

Raben Group is een logistieke dienstverlener voor meer dan 80 jaar. Raben Group biedt diensten aan op het gebied van: uitgebreide logistieke diensten – Contract Logistics, Road Network (Binnenlandse en International en East), Fresh Logistics, FTL & Intermodaal en Sea & Air. Het heeft eigen vestigingen in 10 Europese landen en heeft ca. 1.000.000 m2 magazijnruimte tot haar beschikking.

Raben Trans European Duitsland heeft meer dan 23 vestigingen door heel Duitsland. 1.400 gemotiveerde medewerkers evenals moderne technologie die vlot transport van goederen mogelijk maakt. De portefeuille bevat uitgebreide logistieke diensten, transport (binnenlandse en internationale, FTL en LTL), evenals Sea & Air.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief