PVV wil einde aan ‘Oost-Europese vrachtwagenterreur’

413

PVV wil vrachtwagenchauffeurs beter beschermenTweede Kamerlid Machiel de Graaf van de PVV wil dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu een einde maakt aan de Oost-Europese parkeertoestanden in Spijkenisse. De Graaf vindt dat deze ‘Oost-Europese vrachtwagenterreur’ niet in Nederland thuis hoort.

De Graaf vraagt de minister de noodkreten van de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs serieus te nemen en de wantoestanden in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport en eventueel de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid hard aan te pakken. Ook wil hij dat de minister de gemeente op de vingers tikt voor het slappe optreden in deze, zodat dit probleem snel kan worden opgelost.

Controle
De politie bekeurde onlangs nog vanwege de vele klachten over het parkeergedrag van vrachtwagens op de parkeerplaats aan de Mosterweg in Spijkenisse negen chauffeurs voor fout parkeren. Eén chauffeur werd een rijverbod opgelegd vanwege alcohol. Door het foutief parkeren van vrachtwagens op de parkeerplaats aan de Mosterweg kunnen andere vrachtwagenchauffeurs in het weekend hun wagen niet kwijt. De politie ontvangt hier geregeld klachten over. Om deze reden controleert de politie regelmatig op het parkeergedrag. (Bron: Tweede Kamer)

Volg TotaalTrans op Twitter