PvdA en VVD willen vrachtwagenparkeerplaats Traffic Port Venlo openhouden

836

De Tweede Kamerleden Kuiken en Öztürk van de PvdA willen dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu de vrachtwagenparkeerplaats Traffic Port in Venlo niet sluit. Ook de Limburgse VVD-fractie is tegen de sluiting.

Volgens de PvdA’ers kwam de gratis parkeerplaats er twee jaar geleden om een einde te maken aan de onhygiënische toestanden waarin chauffeurs bivakkeerden en vanwege de verkeersoverlast in en rondom Venlo. Inmiddels maken dagelijks tussen de 150 en 500 vraxchtwagens gebruik van de parkeerplaats. ‘Hoe denkt u te PvdA wil vrachtwagenparkeerplaats Traffic Port Venlo openhoudenvoorkomen dat de eventuele sluiting van Traffic Port Venlo zorgt voor een toename van overlast en onveilige situaties in de omgeving’, vragen de twee zich af in een brief aan de minister.

Gratis of betaald
Kuiken en Öztürk willen dat de minister opnieuw gaat kijken of Traffic Port Venlo alsnog behouden kan blijven als gratis parkeervoorziening. ‘Maar is het ook een overweging om Traffic Port Venlo open te houden als betaalde parkeervoorziening? Zo ja, klopt dan de aanname dat het gebruik fors verminderd als de parkeervoorziening niet langer gratis is?

Regelrechte catastrofe
De Limburgse VVD-fractie omschrijft de mogelijke sluiting als ‘een regelrechte catastrofe’. ‘Voor de VVD is veiligheid, ook in het verkeer, erg belangrijk’, schrijft Statenlid Jozanne van der Velden. ‘De eerste Duitse dagen zijn weer in aantocht met de daarmee gepaard gaande verkeersproblematiek en chaos. Vrachtwagens zullen vlak voor de grensovergang in Venlo een veilige en hygiënische overnachtingplaats zoeken en komen bedrogen uit. Resultaat is dat Venlo en de bedrijventerreinen uiteindelijk met de overlast blijven zitten en de inwoners van Venlo en omgeving geconfronteerd worden met (verkeers) onveilige situaties en overlast. Daarom hebben wij vragen gesteld aan het provinciebestuur, om te kijken of deze parkeerplaats geopend kan blijven en welke rol de provincie daarbij kan spelen.’

Volg TotaalTrans op Twitter