PvdA wil sluiting fabriek Tetra Pak in Moerdijk voorkomen

858

De PvdA wil dat de ministers van Economische Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen met de vakbonden en de ondernemingsraad van Tetra Pak proberen de sluiting van de fabriek in Moerdijk te voorkomen.

PvdA wil sluiting fabriek Tetra Pak in Moerdijk voorkomenDe fabrikant van kartonnen verpakkingen wil haar fabriek in Moerdijk eind 2014 sluiten. Wegens de afnemende vraag naar drankenkartons in Centraal- en Noord-Europa is er overcapaciteit bij de fabrieken van Tetra Pak. Tetra Pak verkocht vorig jaar zestien procent minder kartonnen drankverpakkingen in Centraal- en Noord-Europese ten opzichte van 2007.

Uitstekende resultaten
De Tweede Kamerleden Hamer en Kuiken (PvdA) willen van de ministers weten hoe ze de aangekondigde sluiting van Tetra Pak Moerdijk en het voornemen de productie naar Oost-Europa te verplaatsen beoordelen, terwijl in 2013 nog uitstekende resultaten zijn behaald en werknemers een bonus hebben gekregen. In het algemeen willen ze weten welke mogelijkheden er zijn om het voor bedrijven aantrekkelijk te maken te investeren in nieuwe technologie in Nederlandse fabrieken, waardoor het voor een bedrijf als Tetra Pak ook aantrekkelijker wordt om productie in Nederland te handhaven. (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter