PSA Antwerp breidt hinterland netwerk verder uit

931

PSAA Europa Terminal en de PSAA Deurganck Terminal zijn sinds gisteren de ‘terminals of call’ van de treinverbinding van en naar Athus. Deze PSAA terminals bieden respectievelijk 2 en 3 keer per week een rechtstreekse spoorverbinding voor rederijen, expediteurs en verladers naar Athus  aan. Daarnaast is er ruimte gecreëerd om afhankelijk van de vraag nog twee bijkomende aanlopen per week te organiseren op de rivierterminals van PSAA.

PSA Antwerp breidt hinterland netwerk verder uitAthus was de belangrijkste spoorverbinding in het NARCON netwerk en bedient een ruim hinterland gebied, gaande van Belgisch Lotharingen, over het Groot Hertogdom Luxemburg en Frans Lotharingen/Elzas tot het Duits Saarland en Rijnland-Palts. Als alternatief voor de stopzetting van de spoorbundeling in de haven van Antwerpen zorgt PSAA nu zelf voor de synchromodale consolidatie van de Athus spoorlading zowel per lichter als per truck.

Binnenvaart
Daarnaast werd gisteren ook de samenwerking met Delta Marine Terminal (DMT) in Moerdijk officieel. De reeds bestaande binnenvaartverbinding met drie rondvaarten per week tussen de PSAA terminals en DMT wordt geoptimaliseerd. Hierbij is het de bedoeling voor het einde van het jaar een papierloos douaneconcept op te zetten naar analogie met het CT Vrede project naar hun inlandterminals in Amsterdam & Zaandam.

Uitbouwen
Ook met de operators van inlandterminals in Gent, La Louvière, Brussel en Gorinchem zijn concrete afspraken gemaakt om regelmatige binnenvaartverbindingen uit te bouwen van en naar alle PSAA terminals. Intermodal Platform Ghent en Ghent Container Terminal, Garocentre in La Louvière en Logistiek Centrum Gorinchem worden op korte termijn drie keer per week bediend. Brussel (TTB) heeft een frequentie van vier rondvaarten per week.

Stijgende vraag
Met het opzetten van deze verbindingen wil PSAA tegemoet komen aan de stijgende vraag naar geïntegreerde voor- en natransportdiensten rechtstreeks van de diepzee terminals. Hierbij is ook de vereenvoudiging van allerlei vertragende administratieve processen een aandachtspunt. PSAA en haar partners bieden een efficiënte afwikkeling aan van containers naar het hinterland en leveren hiermee een belangrijke bijdrage tot efficiëntere, betrouwbaardere en ‘groenere’ supply chains.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter