ProRail bezig met laatste werkzaamheden spoor Borne

504

ProRail heeft zaterdagavond de laatste kapotte dwarsligger op de spoorlijn bij Borne venieuwd. Dit betekent nog niet dat het werk af is. Zondag wordt er nog gewerkt aan het vernieuwen van beschadigde onderdelen van de beveiliging. Daarna moet er nog uitgebreid worden getest om zeker te weten dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden.

ProRail bezig met laatste werkzaamheden spoor BorneOp dit moment is de verwachting dat het treinverkeer maandagochtend weer kan worden opgestart, maar het blijft een race tegen de klok waarbij er maar heel weinig  ruimte is voor eventuele tegenvallers. ProRail adviseert morgenochtend voor vertrek de reisinformatie van NS te raadplegen.

6.000 dwarsliggers
Sinds donderdagochtend wordt er dag en nacht gewerkt aan herstel en helpt iedereen mee. De ‘rijdende spoorfabriek’ heeft de circa 6.000 kapotte dwarsliggers vervangen. Na het vernieuwen van de laatste dwarsliggers is er ook nog een stopmachine over het spoor gegaan die zorgt dat de ballast, het grind tussen het spoor, goed ligt.

Veiligheid voorop
Zondag worden nog beschadigde kabels en leidingen vernieuwd samen met onderdelen van de baanapparatuur. Ook wordt de schade aan het overpad bij het station nog hersteld. Daarna vinden er een reeks noodzakelijke veiligheidstesten plaats. Want alleen als alles maandagochtend weer veilig is bevonden, kunnen er treinen over het nieuwe spoor rijden.

Enorme vernieuwingsoperatie
Waar normaal gesproken anderhalf jaar voorbereiding nodig is, is er nu in een dag tijd een enorme vernieuwingsoperatie op gang gezet nadat bekend werd dat een goederenwagon met twee wielen naast het spoor was beland. ProRail, aannemer VolkerRail en haar onderaannemers hebben dag en nacht doorgewerkt en zullen dat ook komende nacht weer doen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter