Prologis bouwt in Venlo nieuw DC van 36.000 vierkante meter

550

Vastgoedontwikkelaar Prologis gaat het Prologis Park Venlo uitbreiden met een nieuw distributiecentrum van 36.000 vierkante meter in Trade Port Noord.

Op dit moment is Prologis eigenaar van vijf distributiecentra van in totaal 156.000 vierkante meter in Prologis Park Venlo. Het distributiecentrum krijgt een hoogte van 12,2 meter en een BREEAM duurzaamheidscertificaat van ‘very good’ en kan worden uitgebreid tot meer dan 70.000 vierkante meter. De bouw moet begin 2015 klaar zijn.

Prologis bouwt in Venlo nieuw DC van 36.000 vierkante meterSchaarste

‘Op dit moment is de beschikbaarheid van grote, moderne distributiecentra schaars’, aldus Bram Verhoeven, senior vice president & country manager Prologis Benelux. ‘Niet alleen in Venlo, maar in heel Zuid-Nederland. Het beperkte aanbod, de hoge bezettingsgraad en stijgende huurprijzen in Venlo, heeft ons het vertrouwen gegeven om deze ontwikkeling op risico te realiseren.’

Wethouder Stephan Satijn van Venlo vindt de logistieke sector belangrijk voor de economie van Venlo en de regio Noord-Limburg. ‘We zijn dan ook uitermate verheugd met deze ontwikkeling. Met een partner als Prologis die een langetermijnvisie heeft op de markt die past bij die van ons. Kwaliteit en duurzaamheid zijn kenmerken die nieuwe bedrijvigheid voor Venlo zullen aantrekken.’

Richard Elich, directeur van TPN, ziet de komst van het nieuwe distributiecentrum als een bewijs dat de hernieuwing van het predicaat logistieke hotspot nummer 1 voor de regio Venlo-Venray niet is gebaseerd op drijfzand. ‘De aanwezige infrastructuur, de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van grond en de constructieve medewerking van de betrokken overheden bieden TPN een succesvolle toekomst.’ (Bron: Trade Port Noord)

Meer over logistiek Venlo:
Modekoning Michael Kors met distributiecentrum naar Venlo
Transvenlo gaat samenwerken met Franse Lotrex
Venlo-Venray opnieuw beste Nederlandse logistieke hotspot

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief