ProDelta tekent overeenkomst met CTT Rotterdam

692

ProDelta heeft onlangs een nieuwe langjarige overeenkomst getekend met de CTT Rotterdam voor 26.940 m² terrein en 4.620 m² kade op Distriport Benelux.

ProDelta tekent overeenkomst met CTT RotterdamDe terminal in de Rotterdamse haven werd in 2005 door ProDelta gerealiseerd en heeft 140 meter kade en beschikt over 8 meter diepgang. Via de weg zijn er directe verbindingen met de snelwegen A4, A15 en A20. Daarnaast heeft de terminal een spoorverbinding waar zij treinen kan behandelen tot 650 meter. Deze trimodaliteit zorgt voor een efficiënte verbinding met de zeehaventerminals en binnenlandse terminals in Nederland, België en Duitsland. Via shortsea kan de rest van Europa, Rusland en Afrika goed worden bediend.

‘Stukje Twente’
De terminal werd voorheen geëxploiteerd door de Pernis Combi Terminal (PCT). Zij hebben de tri-modale terminal ontwikkeld in het effectief op- en overslaan van containers. Om die dienstverlening in de toekomst te kunnen garanderen en naar een hoger niveau te tillen, heeft de PCT haar krachten gebundeld met Combi Terminal Twente (CTT). CTT is een begrip in Twente als het gaat om effectieve en efficiënte afhandeling van containers en diensten voor haar relaties. Onlangs heeft CTT daarvoor de Lean & Green Award ontvangen.