Problemen met bergen baggerschip Merlin bij Bazel

701

Bergers lukt het maar niet om het baggerschip Merlin op de Rijn bij Bazel te bergen. De bergers moeten een nieuw plan bedenken om het schip naar boven en gedraaid te krijgen.

De bergers wisten de Merlin dinsdag slechts dertig centimeter naar boven te krijgen. Het draaien van het schip bleek niet mogelijk. Wanneer de berging nu wordt vervolgd, is nog niet bekend.

Kapseizen

Het baggerschip Merlin kapseisde begin augustus op de Rijn bij Bazel. De kapitein en twee matrozen wisten veilig van boord te komen. Na het kapseizen van de Merlin, kon het passagiersschip Olympia het baggerschip niet meer ontwijken. De Olympia schoof het baggerschip in het passagiersschip Lafayette dat aan de kant lag. Daarbij liep de Lafayette een grote scheur op.

De Olympia en de Merlin dreven vervolgens de Rijn af. Enkele honderden meters stroomafwaarts konden de schepen worden gestopt. Een sleper stabiliseerde het baggerscheepje. De Olympia wist aan te leggen, waarna de vijftig passagiers van boord konden. (Bron: Hafen Basel)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief